מדרסים לנעלי עקב

לנשים רבות קשה לסרב לנעל יפה גם אם זה בא על חשבון הנוחות – את המחיר על נעילת נעל לא בריאה לא משלמים רק בקופת החנות, ה”מחיר” עלול לצוץ גם לאחר מספר שנים.

כ- 70% מהנשים בחברה המערבית סובלות מבעיות כלשהן הנוגעות לכפות רגליהן – והאשמות העיקריות בכך הן נעלי הנשים בכלל ונעלי העקב בפרט.

לרבות מהנשים קשה לסרב לנעל יפה גם אם זה בא על חשבון הנוחות. חולשה זו עולה להן לא רק במחיר הכספי, אלא גם בכאבים, יבלות ועיוותים הנגרמים לכפות הרגליים כתוצאה מהידוק יומיומי בנעלי עקב צרות ומחודדות. הגברים, לעומתן, מסתפקים בנעליים נוחות המתאימות לצורת כף הרגל שלהם, ובהתאם לכך הם סובלים הרבה פחות מבעיות בכפות הרגליים.

כאבים ועיוותים בכל הגדלים כתוצאה מנעלי עקב 

החל מגיל שנה לערך ובמשך כל ימי חיינו כפות הרגליים שלנו נושאות לבדן את כל משקל גופנו במשך מרבית שעות היממה. אי הנוחות הנגרמת לכפות הרגליים באופן תמידי מתחילה לשאת את אותותיה המצטברים במשך השנים. זה יכול להתבטא בכפות הרגליים, ביתר חלקי הרגל או בגב התחתון והעליון. הנזקים הקלים הינם פגיעות עור כשפשופים ויבלות הנגרמים מלחץ של הנעל או בשל משקל שלא מחולק באופן נכון על כף הרגל. למניעת הבעיה חשוב להקפיד על נעליים נוחות, רחבות ורכות בהן כל הרגל דורכת בנוחות על המשטח בעת ובעונה אחת.

מדרסים לנעלי עקב חצי צרה

למעשה אנחנו לא נוכל לוותר באמת על נעלי העקב – אך נוכל להתאים מדרסים לנעלי עקב שימנעו את הבעיות החריפות יותר בהמשך.

עוד בעיה שכיחה, בעיקר אצל נשים מבוגרות, הינה כאבים בכריות כף הרגל הנגרמים כתוצאה מלחץ על ראשי חמש עצמות המסרק של האצבעות. בבעיה זו מקובל לטפל באמצעות הוספת מדרסים לנעלי עקב או על ידי התאמת נעליים אורטופדיות בהן החלק הקדמי של הנעל נוטה מעט למעלה. 

בעיה שכיחה נוספת בכף הרגל הינה עיוותים שונים המהווים, לצד הכאבים ואי הנוחות שהם גורמים, גם מפגע אסתטי. נעליים צרות ונעלי עקב תורמות רבות להתפתחות סטיה של הבוהן כלפי חוץ המשפיעה לא פעם גם על יתר האצבעות. בסיס הבוהן, הבולט ממקומו, הינו מקור מתמיד לאי נוחות, לכאבים ולדלקות. הטיפול בבוהן סוטה כלפי חוץ (“הלוקס ולגוס“) הינו נעילת נעליים נוחות עם מפסקים מיוחדים ובמקרים החמורים יותר – ניתוח. במצב של בוהן קלובה לא ממולץ ללכת עם נעלי עקב – אך אם בכל זאת אינך יכולה לוותר בחרי נעל עקב מעור רך, רחבה מספיק ורצווי להוסיף מדרס לנעלי עקב. 

עיוות אחר הנגרם מנעילת נעלי עקב הינו “אצבע פטיש” – מצב של חוסר יכולת ליישר את המפרק המרכזי של האצבע ובליטת מרכז האצבע כלפי מעלה כך שהאזור משתפשף ונוצרת בו יבלת.

בהליכה בנעלי עקב נוטה קדמת כף הרגל כלפי מטה ואילו האצבעות נוטות לעלות מעלה כך שנוצרת זוית בין כף הרגל לאצבעות. כתוצאה מכך, הרצועות המייצבות את מפרקי בסיסי האצבעות, הנמצאות בתחתית כף הרגל, נמתחות ואילו הרצועות העליונות מתרופפות. גם עיוות זה מטופל במצבו הקל בנעליים נוחות ורכות בקדמתן ואילו במקרים קשים יותר נדרשת התערבות כירורגית.

נעלי העקב מאלצות את הרגל לתנוחת שיפוע שאינה טבעית לה. מצב זה יוצר שחיקה מואצת של סחוסי הברכיים וקיצור של רקמות בקדמת הירך. בנוסף, נעלי עקב, מעצם מהיותן יציבות פחות מנעליים שטוחות, תורמות לעלייה בשיעור המעידות ובהמשך לכך לחבלות ולנזקים הנגרמים מהן.

המצב האידיאלי – רגל יחפה

אחת מההשלכות המורגשות ביותר של שימוש רב בנעלי עקב הינה הסתגלות הגוף למצב הלא טבעי המתבטא בפיתוח תנוחות יציבה שאינן בריאות לו. המצב הטבעי ביותר לכף הרגל הינו מצב בו היא יחפה ואינה מוגבלת כלל ומשום כך הנעל האידאלית היא זו שתתקרב ככל שניתן, בתחושות שהיא מקנה לרגל, למצב זה. הנעליים המתאימות ביותר לתיאור זה הן נעלי JOYA, נעליים שתוכננו כך שידמו את תנועת הגוף בהליכה ברגליים יחפות על משטחים רכים.

נעליים רצוי לקנות במהלך החצי השני של היום, כיוון שהרגליים רחבות יותר עקב הצטברות נוזלים. חשוב למדוד את הנעליים על שתי הרגליים ובמידה ומשתמשים במדרסים – לבצע את המדידה איתם. בעת המדידה נסו להזיז את האצבעות כדי לוודא שיש להן חופש תנועה, אך לא יותר מדי – הנעל צריכה להחזיק את הרגל. כדאי לבחור בנעל בעלת סוליה רכה וגמישה עשויה מחומרים “נושמים” להפחתת ההזעה.

ומה לגבי נעלי עקב?

התשובה המתבקשת היא אולי “מחוץ לתחום” אבל אם נהייה מציאותיים, נראה כי נשים לא תמהרנה לוותר על נעלי העקב והן תמשכנה לסבול למען היופי. אבל גם בין מגוון סוגי נעלי העקב ישנן מזיקות יותר ומזיקות פחות, כך שניתן לצמצמם את אי הנוחות והנזק הנגרמים לכפות הרגליים באמצעות מדרסים לנעלי עקב.

אם כבר נעלי עקב אז נזכור כמה המלצות:

נעליים בעלות עקבים דקים יציבות הרבה פחות מנעלי פלטפורמה ומשום כך מועדות יותר לנפילות. מאידך, סוליית הפלטפורמה הינה לרוב קשיחה יותר בשל עוביה ואינה מתגמשת עם תנועות הרגל. כדאי למדוד נעליים משני הסוגים ולהחליט מה מתאים יותר לכף הרגל שלך.

רצוי שגובה העקבים לא יעלה על 5 ס”מ, ואם אפשר פחות – מה טוב. ככל שהעקב יהיה רחב יותר, גם אם מדובר במילימטרים ספורים, הנעל תהיה יציבה יותר ונוחה יותר. בנוסף, יש להקפיד שהפרש השיפוע בין קדמת הרגל לעקב לא יעלה על 3 ס”מ.

אם קדמת הנעל צרה במיוחד (נעלי שפיץ) השאירי את אזור השפיץ ריק כך שהאצבעות יסתיימו לפניו. אם זה אומר שהנעל גדולה ממידותייך ונופלת מהרגל – ותרי עליה.

המדרס שכל אישה צריכה להכיר

לקריאה על מדרסי קוברה המתאימות לנעליים אלגנטיות ולנעלי עקב

השאירו פרטים לייעוץ ראשוני