מדרסים לנעליים נחשבו בעבר כמוצר המיועד רק לאנשים מבוגרים שסבלו מכאבי גב או ברכיים, אולם כיום כמעט כל אדם משתמש בו. ישנם סוגים שונים של מדרסים לנעליים עם מטרות שונות אבל מטרת העל שלהם היא לעזור לכם למנוע כאבים ולטפל בגוף שלכם בצורה הטובה ביותר. הם עוזרים לכם לאזן את הגוף, המשקל והלחץ על כפות הרגליים.
סוגי מדרסים לנעליים
ישנם כמה סוגי
מדרסים בהתאמה אישית ולכל אחד מהם מטרה משל עצמו. למען הסדר הטוב, ריכזנו עבורכם מספר סוגים נפוצים של מדרסים לנעליים, השימוש שלהם, קהל היעד, החומרים מהם הם עשויים ועוד. כל זאת בטבלה הבאה.
סוג המדרס |
קהל היעד |
מטרת המדרס |
חומרים |
מדרסים ביו מכניים
|
אנשים עם בעיות יציבה |
קיבוע הרגל לטובת סיוע ביציבה של הגוף ובעזרה במניעת כאבי גב וברכיים |
חומרים קשיחים וגמישים |
מדרסים ספורטיביים |
ספורטאים לרבות אצנים |
סיוע באימונים, שיפור ביצועים ומניעת פציעות |
חומרים גמישים ועמידים |
מדרסים בהתאמה אישית |
כלל האוכלוסייה, לרבות: אנשים עם דורבן או עם מבנה רגל בעייתי, סוכרתיים, בעלי פלטפוס ועוד. |
הפחתת כאב, תמיכה באזורים פגועים – מדרסים בבנייה אישית שמתאימים באופן אישי לרגל של המטופל במטרה לשחרר לחצים מהעקב ולספק תמיכה ברצועה. |
חומרים רכים עם תמיכה מקומית |
כלל סוגי המדרסים אותם הצגנו כעת, מהווים כמובן חלק מכלל הסוגים הקיימים אצלנו בפרט, ובכל בעולם האורטופדיה. באופן גורף, כלל המדרסים נועדו על מנת לספק איכות הליכה או ריצה גבוהה יותר, מבלי לסבול מכאבים או קושי כזה או אחר בעת השימוש בנעליים.
כיצד מתאימים את המדרס הכי נכון?
תהליך התאמת המדרסים בצורה האידיאלית הוא תהליך שדורש הבנה מעמיקה של הצורך של המטופל. כאשר תגיעו אלינו לסניף, יקבל את פניכם המומחה שלנו. תחילה הוא ישאל אתכם כמה שאלות כדי לדעת כמה שיותר על מצבכם הרפואי ועל המטרה שלכם ולאחר מכן הוא יבדוק את כף הרגל שלכם. ישנם מספר דרכים להתאים את המדרס. הראשונה היא ייצוק גבס או הטבעה של הרגל שלנו בספוג מיוחד והשיטה האחרונה היא חיישנים מיוחדים שמעבדים את הנתונים בתוכנה ממוחשבת וזו מעבירה את הנתונים לאיש המקצוע שלנו והוא מנתח אותם ומתאים לך את הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
כך או כך, התאמת המדרס האידיאלי עבורכם מתבצעת על ידי אנשי מקצוע מומחים, שידעו לספק לכם את המענה הנכון ביותר עבור הצורך הספציפי שלכם, מבלי שיהיו לכך ספקות, ובמטרה להעניק לכם את השימוש הנוח ביותר בנעליים שלכם.
מה חשוב לדעת לפני שרוכשים מדרסים לנעליים?
כפי שניתן להבין, למדרסים לנעליים מכל סוג שהוא ישנה חשיבות רבה באיכות החיים היומיומית שלנו. אי לכך, לפני שרוכשים מדרס כזה או אחר ישנם מספר דברים נוספים שכדאי לדעת:
- מדרסים בבנייה אישית – על אף שמדובר בדבר שאינו מחייב בכל המקרים, התאמה אישית של המדרס לרגל שלכם מהווה במרבית המקרים את הפתרון הטוב ביותר. זאת כמובן, תחת ההנחה שאתם מעוניינים באיכות הליכה מקסימלית.
- תכונות המדרס – לפני רכישת המדרס, חשוב להבין ולבדוק מהן התכונות המאפיינות אותו כגון ספיגת זעזועים, ספיגת זיעה, סיוע ביציבה של הגוף וכדומה. כל זאת כמובן, ביחס לצורך שלכם במדרס.
- תחזוקה – חשוב מאוד לוודא שהמדרס שלכם נוח ופשוט לניקוי ותחזוקה. זה, יבטיח לכם שימוש יעיל במדרס, שישאר איתכם לאורך זמן.
- חשיבות המדרס – רגע לפני שאתם רוכשים מדרס כזה או אחר, חשוב להבין את גודל החשיבות שלו ואת ההשפעה שלו על חייכם. בהתאם לכך, חשוב לבצע את הבחירה הנכונה והטובה ביותר ככל שניתן.
לסיום זכרו שכאשר אתם בוחרים היכן לקנות את המדרס זכרו לבחור את זה שנותן לכם את המוצר הטוב ביותר בעלות שתתאים לכיסכם. מקום שעושה זאת מספיק זמן כדי לדעת בדיוק מה נכון לכם ומקום כף רגלכם נמצאת אצלו במקום הראשון.
שאלות ותשובות
- כמה עולה מדרסים בבנייה אישית?
עלות מדרסים בהתאמה אישית נעה על טווח רחב מאוד שיכול להתחיל בכ-400 ש”ח ולהסתיים בכ-3,000 ש”ח עבור המדרסים. טווח זה מושפע ממאפיינים שונים של כל מדרס כגון איכות החומרים, רמת מורכבות הכנת המדרס, סוג המדרס הדרוש ועוד.
- האם המדרסים יכולים להתאים לכל נעל?
כן ולא. בסופו של יום המדרס, ובפרט כאשר מדובר על מדרס בהתאמה אישית, מותאם לרגל של המטופל ולכן הוא אמור להתאים לכל נעל. עם זאת, ישנם נעליים כגון נעלי עקב, אשר דורשים התאמה של המדרס גם לצורת הנעל הספציפית, או לשימוש בה כדוגמת נעל ספורט לעומת נעל “יומיומית”.
- מה כולל תהליך בניית מדרסים בהתאמה אישית?
התאמת מדרס באופן אישי דורש באופן כללי 2 שלבים מרכזיים: שלב האבחון ושלב הבנייה. השלב הראשון כולל את הבנת הצורך, אבחון סוג המדרס הדרוש ולקיחת מידות הרגל של המטופל, והשלב השני כולל את בניית המדרש עצמו בהתאם לכל מה שהוחלט בשלב הקודם.
- האם קיים הסדר עם קופות החולים לגבי מדרסים לנעליים?
כן. אצלנו באבידור מדרסים תוכלו למצוא הסדרים עם כלל קופות החולים בארץ, ואפילו עם משרד הביטחון. כל זאת במטרה להבטיח לכם את הנוחות המקסימלית של הנעל שלכם, ללא פשרות או שיקולים כאלו ואחרים.