מהי המטטרסלגיה וכיצד מטפלים בה?
המונח “מטטרסלגיה” מתייחס לכאבים בכף הרגל. הכאבים בדרך כלל יופיעו באיזור קדמת כף הרגל, והם עשויים להיות חדים וחריפים במיוחד. לפניכם כל מה שצריך לדעת על הבעיה שדורמת לכאבים בכף הרגל ועל הדרכים להתמודד עמה.
מהי בעיית מטטרסלגיה וכיצד נזהה אותה?
במרבית המקרים, מטטרסלגיה מתפתחת ככאבים בכף הרגל קלים, תחת אחד או יותר מראשי עצמות המטטרסוס המצויות בקדמת כף הרגל. התחושה תהיה כאב שורף או אקוטי באיזור כריות כף הרגל. על אף שמרבית הסובלים מהתופעה יעדיפו להתעלם מהבעיה בשלב הראשוני, מטטרסלגיה נוטה להחריף כאשר היא אינה מטופלת, והכאב לרוב יתגבר במצבים של עמידה ממושכת, הליכה או ריצה, כאשר שיא הכאב יופיע לאורך השלבים הסופיים של הדריכה (כלומר, החל מהרמת העקב). ההחמרה בכאבים בכף הרגל עשויה להמשך עד שישה חודשים מרגע הופעת הבעיה, וליצור גם רגישות למגע בכריות השומן שבקדמת כף הרגל.
מדוע מופיעה בעיית המטטרסלגיה?
כפי שצוין, המונח “מטטרסלגיה” מתייחס לכאבים, לרוב כאלה המופיעים תחת ראשי עצמות המטטרסאל בקדמת כף הרגל – ומכאן שמה. על אף שמטטרסלגיה אינה מהווה פתולוגיה רפואית בפני עצמה, לעיתים קרובות היא תופיע כתוצאה מפתולוגיה כלשהי. הסובלים מבעיה זו בדרך כלל יחושו כאבים בכף הרגל ככאב שורף, עמוק או שטחי, כאשר הכאב והמיקוד שלו ישתנו ממטופל למטופל. עניין זה מקשה על האבחנה של הפתולוגיה שיצרה את בעיית המטטרסלגיה. עם זאת, לרוב, הבעיה תופיע על רקע מבנה כף רגל לקוי, תבנית הליכה לקויה, הגבלה בטווחי התנועה, גיל מבוגר, התנוונות השומנים בגוף (ובכלל זה התנוונות השומנים תחת כריות כף הרגל, בייחוד בגיל השלישי), פעילות גופנית לא מבוקרת (בעיקר כזו הנעשית על משטחים קשיחים) ועוד.
הסוגים השונים של מטטרסלגיה
בעיית המטטרסלגיה נחלקת לשני סוגים עיקריים, כפי שהגדיר אותם ד”ר סקרטון במחקרו על התופעה:
- מטטרסלגיה ראשונית – מטטרסלגיה הנובעת מבעיה אנטומית, היוצרת חלוקת עומסים לקויה בקדמת כף הרגל. בין הפתולוגיות היוצרות את המטטרסלגיה הראשונית, נוכל למצוא את ההלוקס וולגוס, הלוקס ריגידוס, גמישות יתר של השורה הראשונה בקדמת כף הרגל, מטטרסוס ארוך או קצר ועוד.
- מטטרסלגיה משנית – מדובר בכאב שמקורו אינו באיזור המטטרסוסים. בעיה זו תיווצר בדרך כלל בגלל סיבות כמו ראומטואיד ארטיטיס, שברים על שם פרייברג, אקווינוס ועוד.
בקרב מטופלים רבים, ניתן למצוא שילוב של מטטרסלגיה ראשונית ומטטרסלגיה משנית.
כיצד ניתן לטפל בבעיה?
על אף שניתן לבצע פיזיותרפיה על מנת להקל על המטטרסלגיה, חשוב להבין כי בבעיית המטטרסלגיה ניתן לטפל בעיקר באמצעות מדרסים נכונים, איכותיים וטובים, בהתאמה אישית. כפי שניתן לראות, מטטרסלגיה היא הפתולוגיה השכיחה ביותר בקדמת כף הרגל. עצמות המסרק, המהוות מנוף דחיפה לכף הרגל, חשופות לעומסים רבים, עניין היוצר מספר פתולוגיות שונות אשר מתייחסות לאיזור זה. מדרסים שמותאמים נכון לכף הרגל, יכולים לטפל במרבית הפתולוגיות הללו בצורה טובה מאוד ולמנוע כאבים בכף הרגל. חברת אבידור מתמחה מזה שנים בייצור והתאמת מדרסים באופן מושלם לכף הרגל, תוך טיפול במגוון בעיות ופתולוגיות המופיעות באיזור. החברה מחזיקה בציוד המקצועי והמתקדם ביותר בארץ למדרסים בהתאמה אישית, כך שהיא מסוגלת להעניק ללקוחותיה שירות ומוצרים מהמעלה הראשונה, ללא פשרות.