רוב הבעיות הנפוצות בכפות הרגליים כיום נובעות מדפוסים לא נכונים של תנועה והפעלה של המערכת העצבית-שרירית. נעליים רגילות מספקות תמיכה ומרפדות את הרגל, ובכך מונעות גירוי של מערכת השרירים וגורמות לניוונה. השלכותיו של תהליך זה עשויות להיות השטחה, הרחבה או מתיחה של כף הרגל, הלוס ולגוס (הגדלה של המפרק בין הבוהן לכף הרגל) ודורבן העקב.
מבנה סוליית ה-JOYA יוצר אי-יציבות טבעית בעמידה. הגוף בחיפושו האינסטינקטיבי אחר יציבות מפעיל כתגובה להליכה בנעלי ה-JOYA את השרירים בצורה שונה מהפעלתו אותם בכל נעל אחרת. בבסיס הסוליה מובנה סנסור המסאי, המונע מהרגל לחזור להרגליה הישנים; בעוד שבנעל רגילה בתחילת הצעד פוגש העקב בחוזקה את קרקע, בנעל ה-JOYA מרוכך שלב ראשוני זה של הצעד כבר מתחילתו. העקב פוגש בנחיתתו ברכות את המסאי סנסור. רכות זו נותנת תחושה של אי-ודאות, והמערכת הסנסו-מוטורית מגיבה בזריזות על ידי פעילות מתאימה של השרירים, כך שמפרקי הרגל מיוצבים באופן פעיל.
מרגע זה ממשיכה כף הרגל בתנועה מעוגלת שמתחילה באזור היציב ומסתיימת בקצות האצבעות. השמירה הפעילה על היציבה ממשיכה והרגל יכולה לפרוק את המתחים. הצורך לשלוט בתנועה המעוגלת משנה את חלוקת הלחצים והמתחים על כף הרגל, ומאמצים מוגברים של השרירים מקלים על מפרקי הרגל.
מחקרים הוכיחו כי הליכה בנעלי ה-JOYA תוך יישום העקרונות המנחים טכנולוגיה זו, מפחיתה את הלחץ על מפרק הברך ב-19% (על פי Nigg 2004).
כיצד זה עובד?
נחיתת הרגל על חיישן המסאי מפעילה את מערכת השרירים המייצבת. השרירים הראשונים המופעלים הם אלו הסובבים את מפרק הקרסול. ביחס עולה מופעלים גם שרירי השוק, הירך, הישבן, הבטן והגב. הכוחות המופעלים בעת פגיעת העקב בקרקע (הלחץ המופעל על העקב בעת פגיעת הרגל בקרקע מופחת) נבלמים כתוצאה ממבנה הייחודי של הסוליה, ועל כן מופחת אף הכוח המופעל על מפרק הברך. בעת הליכה, פוגעת הרגל בקרקע ומונפת באמצעות הברך. אידיאלית, פלג הגוף העליון אמור להיות מאונך ובזווית ישרה מעל הרגל בעוד הלחץ המופעל הוא הגדול ביותר והשרירים הקרובים למפרק מופעלים במאמץ הדחיפה והיציאה מהצעד.
יתר על כן, היות ותגובת הגוף האינסטינקטיבית לטכנולוגית ה-JOYA היא מציאת איזון, אנו מפעילים שרירים אשר בדרך כלל אינם פעילים, המתחזקים בשימוש רצוף בנעלי ה-JOYA. שימוש רצוף בנעלים אלו מאמן את השרירים ו”מזכיר” להם פעולות נכונות לגוף ואף מפחית את הלחץ על המפרקים ובפרט על מפרק הברך כתוצאה מכך.
נחיתת כף הרגל על חיישן המסאי מפעילה בין היתר את השרירים המייצבים של האגן, זאת בשל חוסר הביטחון שמקורו בשהייה רגעית על רגל אחת, שעליו מפצה הגוף באופן אינסטינקטיבי. בעת ההליכה, גורמת ה-JOYA להרחבת טווח הצעידה אל מעבר לגוף והשריר המכופף של הירך זוכה למתיחה קלה. אימון השרירים ומתיחתם משפרים את יציבותו של המפרק ואף מותחים אותו. פעולה זאת מביאה להקלה של הלחץ המופעל על המפרק ובכך גם להפחתת הכאב.
אי-היציבות הטבעית האופיינית להליכה עם JOYA מאלצת את פלג הגוף העליון להחזיק את הגוף במצב מאוזן בכל רגע נתון. שרירים קטנים הנמצאים בקרבת המפרקים ולאורך עמוד השדרה מופעלים ומגנים על המפרקים מהזעזועים הנגרמים בעת המפגש בין הגוף לקרקע. למעשה, הפעלת השרירים מונעת מהמפרקים להיות חשופים ל”מכה” הנובעת מהפגיעה בקרקע. ההליכה ה”מרחפת” מרגיעה את שרירי הגב ומשחררת אותם.
JOYA נקראת אנטי-נעל. היא מלמדת אותנו הפעלה חדשה ונכונה של הליכה. בין היתר היא נקראת גם “חדר הכושר הקטן” האישי בעולם. היא מובילה אותנו בצעדים מרחפים לבריאות.
נעליים טיפוליות – JOYA
פוסטים אחרונים
בעיות ברכיים
כאבי ברכיים הם השכיחים ביותר מבין כאבי המפרקים השונים מהם סובלת האוכלוסייה. הם נגרמים בשל
כאבי רגליים בהיריון
כל מי שכבר חוותה הריון על בשרה יודעת שבמהלך תשעת החודשים האלו לא רק הבטן
כאבי גב ומניעתם
נזק לעמוד השדרה יכול להיגרם ברגע או יכול להיות נזק מצטבר מפעילות ממושכת לא נכונה
טיפול בכאבי גב
כאבי גב תחתון כאבי גב תחתון הם תופעה נפוצה בחברה המערבית, בעיקר בקרב אנשים בגילאי
למה חשוב לטפל בכאבי גב תחתון?
הידעת? כ-80% מהאנשים יסבלו מכאבי גב תחתון במהלך חייהם. מדוע מדובר בבעיה כה נפוצה? כיצד
כאבי רגליים
האם ניסיתם להקל על עצמכם? האם ניסיתם למצוא פתרון? מאת: עטי שפיגל כמה פעמים ביום